Groenten en fruit groothandel

Groentes van eigen bodem

Nederland is een land waar veel groente en fruit geteeld wordt. Logischerwijs denk je meteen aan komkommers of paprika’s, maar weet jij welke groente er in Nederland het meeste geteeld wordt? Denk je hierbij aan de aardappel? Logisch, maar dit antwoord is helaas niet goed. De absolute winnaar is namelijk de tros tomaat. Je zou verwachten dat dit product vooral naar Nederlandse groenten en fruit groothandel wordt geleverd, maar een groot deel wordt ook geëxporteerd naar andere landen. Veel kleine boeren weten niet hoe zij hun groente en fruit kunnen verkopen en eindigen vaak op lokale markten of verkopen hun groenten langs de weg bij de kwekerij.

Fruit van eigen bodem

Alhoewel we het Verstrade niet als een groenten en fruit groothandel beschouwen, leveren wij wel een compleet assortiment aan groenten en fruit. Waarom wij ons geen groothandel noemen in groenten en fruit? Verstrade is een platform waar boeren en kwekers hun eigen verhaal kunnen vertellen over hun desbetreffende product. Hierdoor weet de klant precies waar dit product vandaan komt en welk verhaal er achter schuilgaat. Het assortiment van veel groenten en fruitgroothandel bestaat voornamelijk uit groenten en fruit dat vanuit het buitenland geïmporteerd wordt. Deze producten worden weggezet onder een private label, waardoor er weinig tot geen informatie bekend is over het desbetreffende product. Bij Verstrade vinden wij het belangrijk om de komaf en het verhaal achter een product te vertellen aan de afnemer. Zo kun je zelf bepalen of jouw groenten en fruit van een grote of kleine producent vandaan komt.

Innovatie groothandel

In de agri-food sector vindt je op dit moment veel creatieve oplossingen om zich in het digitale tijdperk staande te houden. Zo zijn er fruit en groenten groothandels die direct aan afnemer leveren. Anderen bieden apart verpakte producten via webwinkels aan. In sommige gevallen teelt de groenten en fruitgroothandel haar eigen groenten en fruit. Bij Verstrade bundelen we deze factoren door middel van een online foodplatform. Een online service, waarbij de groothandel in groenten en fruit niet aan te pas komt.

Lees verder