Kaas groothandel

Nederlandse kaas

Nederland is een melkland, oftewel een kaasland. Ieder jaar produceren we ruim 888 miljoen kilo kaas en exporteren we ook nog eens 775 miljoen kilo. Met dit aantal zijn we relatief één van de grootste kaas-eters en leveranciers van de wereld. Tegelijkertijd betekent dit dat er heel wat kaasboeren in Nederland zijn die hun kaas in massa productie produceren. Zie dan maar bij de kaas groothandel net die ene speciale kaas te vinden, zodat jouw gerecht uniek is! Een klein karwei, die we natuurlijk via de Verstrade app voor je vereenvoudigen!

De groothandel in kaas en Verstrade

Kleinere kaasboeren zijn vaak niet interessant voor de grote kaasgroothandel holdings. Deze kleine producenten verkopen hun kaas vaak lokaal of eventueel met heel veel margeverlies aan een kleine kaasgroothandel, waardoor ze een groot gedeelte verliezen van de winst. De kaas groothandel koopt de kaas in tegen een relatief lage prijs en uiteindelijk met een grote winstmarge door naar de (horeca) ondernemer. Bij Verstrade kan de kaasboer zijn eigen prijs bepalen, waardoor de afnemer een eerlijke prijs betaald. Zowel voor het product als aan de producent. Voor beide partijen is dit een win-win situatie. Ook vind je op de Verstrade app vele kaasproducenten die je vaak niet vindt bij de kaas groothandel. Zo kun je de producten van de lokale kaasboer uit Friesland, gewoon bestellen als je in het zuiden van Nederland woont.

Kaas in een gezonde levensstijl

Of kaas gezond is, daar lopen de meningen over uiteen. Natuurlijk heeft iedere kaassoort haar voordelen maar ook nadelen. Zo hebben bijna alle kazen een hoog zout gehalte, maar daarentegen zitten er ook zeker positieve waarden in een stuk kaas. Bij de groothandel is kaas een populair product. Echter zie je vaak de herkomst en de waarden niet. Bij Verstrade vinden we transparantie ontzettend belangrijk. Om deze reden zie je altijd wat voor kaas je consumeert. Vetarm of oud: een stukje kaas is natuurlijk ontzettend lekker is!

Lees verder