Vers groothandel

Wat is een vers groothandel?

Een vers groothandel is een onderneming die tussen de afnemer en de producent zit op het gebied van streekproducten. Het gaat hier altijd om een tussenhandel in grote hoeveelheden en in dit geval: versproducten. Bij een vers groothandel is het natuurlijk de grootste prioriteit om de versboodschappen in een kort tijdsbestek te leveren bij de klant. Dit gaat dan ook altijd in een snelle omloopsnelheid.

Verstrade, jouw alternatief voor de groothandel in vers

Bij Verstrade ziet het bezorgtraject er anders uit dan bij een versgroothandel. Normaliter worden versproducten bij de groothandel opgeslagen, waardoor je je kunt afvragen of deze producten wel als ‘vers’ mogen worden weggezet. Doordat we bij Verstrade direct jouw versproducten van de producent leveren aan jouw (horeca) onderneming, is onze vers garantie hoger dan bij de meeste versgroothandel. Hoe gaat het dan bij Verstrade in z’n werk? Het logistieke deel verzorgen wij elke dag in samenwerking met transportbedrijf Vers&Fijn. Op deze manier kunnen wij land dekkend leveren in heel Nederland, zowel overdag als in de avond- of nachturen.

Verse producten voor een gezondere lifestyle

Tegenwoordig is het helemaal hip om vers te eten. Een gezonde trend die niet voor niets in opkomst is! Zodra je kritisch kijkt naar sommige ‘vers’ producten, zal je je verbazen wat er extra aan onnodigheden wordt toegevoegd. Bij de groothandel worden vers en bio producten soms alsnog voorzien van onnodige toevoegingen. Bij ingevroren voedsel raken er bijvoorbeeld vele vitamines verloren tijdens het invriesproces. Ook worden er in blikvoedsel vaak E-nummers aan toegevoegd om de houdbaarheid langer te maken. Deze E-nummers zijn in de meeste gevallen onschadelijk maar zeker niet gezond voor een mens! Gelukkig is dit niet aan de orde bij de producten die worden aangeboden op de Verstrade app.

Lees verder